Recenzióíró pályázat

Figyelmes olvasóim és rajongóim hadának talán feltűnt, hogy volt mostanában pár könyv, amelyet elolvastam ugyan, de posztot nem jelentettem meg róluk. Ez azért történt, mert az esélyeim növelése (vagy elaprózása?) érdekében két írással is beneveztem az Olvass bele oldalon meghirdetett recenzióíró pályázatra, amelyek ma jelentek meg. Így hát annak ellenére, hogy ez a bejegyzés látszólag rövid, valójában duplaposztról van szó, s mindössze kettőt kell kattintani ahhoz, hogy olvashassátok a szokásos szóáradataimat.

Aravind Adiga A Fehér Tigris című regényéről szóló írásomat itt érhetitek el:

 
A könyvről gyors kedvcsinálóként csak annyit mondanék, hogy a modern Indiában játszódik, nagy éleslátással ábrázolja a gazdagok és a szegények közötti szakadékot, s a szerző ezzel a művével 2008-ban elnyerte a Booker-díjat.
 
 
A másik írás pedig idei kedvenc szerzőm, Erlend Loe legelső, magyarul most először megjelent regényéről szól. A könyv az Elfújta a nő címet viseli, s megtalálható benne mindazok a stílusjegyek és témák, amelyek Loe későbbi műveit is jellemzik. A poszt itt olvasható:
 
 
Olvasás után aztán ne habozzatok belátásotok szerint szavazni is az írásaimra, hadd nyerjek magamnak karácsonyra mindenféle remek ajándékokat.